Current state of protective forests of the Ukrainian Carpathians - Holubchak, O. I.; Hnatiuk, O. R.; Ivaniuk, A. P.; Hudyma, V. D.; Mahuran, V. K. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2025)
Проаналізовано екологічне значення та сучасний стан захисних лісів Українських Карпат в умовах зростаючого антропогенного навантаження. Охарактеризовано структуру, площу, категорії захисності та видовий склад захисних лісових ділянок. Обґрунтовано необхідність удосконалення системи лісокористування з урахуванням захисних, водоохоронних і стабілізуючих функцій гірських лісових екосистем.