Comparative analysis of harvesting volumes of deer species in the countries of Central and Eastern Europe - Delehan, I. I. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2025)
Сучасний стан популяцій мисливських оленеподібних тварин тісно пов’язаний із площею територій, рівнем біотехнічного забезпечення, інтенсивністю мисливського господарства та ефективністю державного управління галуззю. Для оцінки просторових та кількісних закономірностей використано порівняльний аналіз площ країн і обсягів добування двох ключових видів – оленя лісового та сарни європейської.