Establishing the dependence of the transverse dimensions of blanks on the dimensional stability of furniture panels - Gayda, S. V.; Podibka, T. I. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2025)
Встановлено кількісну залежність між поперечними розмірами рейок та формостійкістю меблевих щитів із бука звичайного. Побудовано регресійну модель другого порядку та визначено оптимальні параметри заготовок, що забезпечують мінімальне відхилення від площинності. Запропоновано практичні рекомендації щодо раціональних поперечних розмірів рейок та технологічних режимів склеювання для підвищення стабільності щитових конструкцій.