Circularity indicator as a measure of the effectiveness of the forest sector - Gayda, S. V. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2025)
Розраховано показник циркулярності як інтегральний критерій оцінювання ефективності лісового сектору в контексті принципів циркулярної економіки. На основі ієрархії стратегій 10R та трьох сценаріїв розвитку визначено рівні циркулярності для лісозаготівлі, виробництва виробів з деревини та перероблення вживаної деревини. Отримані результати дають змогу кількісно оцінити ступінь сталості лісового сектору та окреслити напрями підвищення ефективності використання деревинних ресурсів.