Дослідження впливу довжини різу на швидкість подачі - Kalyna, A. A.; Myskiv, Y. M. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Виконано серію експериментів з розкрою плитних матеріалів різного розміру на обладнанні з CNC типу пильний центр. Встановлено залежність максимальної швидкості робочої подачі пильного вузла від довжини різу. Досліджено, що для потреб розкрою заготовок невеликого розміру, достатнім є застосування обладнання з невеликими швидкостями робочих подач пильного вузла, а відповідно й нижчої вартості.