Механізми впливу держави на розвиток бізнесу в Україні - Oliiarnik, V. V.; Biriushov, D. M. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Розвиток партнерських відносин між державою та бізнес-структур в сучасних реаліях ґрунтується на формуванні та впровадженні інструментів і механізмів соціально-економічного спрямування з метою забезпечення ринку необхідними ресурсами для відновлення та росту економіки України. Головним завданням для досягнення цієї мети є отримання стійкої динаміки та посилення ділових зв'язків між державними структурами та фірмами приватного бізнесу, що дозволить задовільнити вимоги ринку в умовах сталого розвитку. Усвідомлення сутності нової конфігурації суспільного феномену «ринок – держава – організації (бізнес)» неможливе без сучасного бачення ролі кожного із цих інститутів, без їх взаємодії у процесі забезпечення стійкого розвитку. Саме даним аспектам цієї проблематики і присвячені подані тези.