Розвиток довкільного права та його роль у діяльності Національного лісотехнічного університету - Shutyak, S. V. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Зазвичай дискусії щодо розвитку сучасного екологічного права розпочинаються із міжнародних угод, що приймалися після 2-ї світової війни у сфері охорони довкілля, прийняттям на рівні ООН Стокгольмської декларації з навколишнього середовища, Декларації з охорони навколишнього природного середовища та ін. Проте, розглядаючи генезис та зародження екологічне право України можна однозначно стверджувати про його присутність у праві України з часів перших джерел права, таких як «Руська правда». Дослідженню загальних питань становлення і розвитку екологічного права України присвячені наукові праці багатьох вчених-правників, зокрема М.Я. Ващишин, Б.В. Єрофєєва, В.В. Петрова, В.Л. Мунтяна, Ю.С. Шемшученка, Л.Б. Шептицької та інших.