Відбудова лісового сектору України: механізми регулювання підприємницької діяльності та вирішення екологічних проблем розмінування територій - Kysil, B. M. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Дане дослідження акцентує увагу на проблемах відновлення лісового сектору України в умовах війни з росією, зокрема виклики, пов’язані з розмінуванням територій. Оскільки тисячі гектарів лісів залишаються замінованими, це ускладнює підприємницьку діяльність і створює загрози для екосистем та населення. Запропоновано механізми регулювання підприємництва, включаючи законодавчі ініціативи, ринок послуг з розмінування, співпрацю з міжнародними організаціями та моніторинг екологічної ситуації. Екологічна безпека та відновлення біорізноманіття є критичними для сталого розвитку лісового сектору.