Врахування цілей сталого розвитку в Україні - Olefirenko, O. V. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
У тезах розглянуто ключові риси процесу адаптації Цілей сталого розвитку в Україні.  Проаналізовано інструменти, розроблені ПРООН в Україні в рамках Спільної програми, спрямовані на збільшення фінансування Цілей сталого розвитку на всіх рівнях. Наголошено на необхідності побудови такої моделі публічного врядування, яка передбачає взаємодію державних, громадських і приватних структур. Обґрунтовано значення стратегічного підходу, який дає можливість ще на стадії планування розвитку скоординувати дії та узгодити інтереси різних міністерств і відомств та інших заінтересованих сторін. Проаналізовано перспективи та орієнтири впровадження принципів сталого розвитку, враховуючи зміни, які внесла війна в Україні.