Сутність та особливості процесу цифровізації в сучасному соціально-екологічному контексті - Dehtiar, V. O. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
У тезах досліджено сутність та особливості процесу цифровізації в сучасному соціально-екологічному контексті, які обумовлюють важливість його розгортання для забезпечення сталого розвитку. Розглянуто основні аспекти взаємодії цифрових технологій із соціально-екологічною системою, включно з підвищенням ефективності управління природними ресурсами, оптимізацією екологічного моніторингу та стимулюванням екологічної свідомості суспільства. Акцент зроблено на проблемах і викликах цифровізації, що виникають у сфері захисту навколишнього середовища, а також на ключових цифрових технологіях, які можуть сприяти їх розв'язанню.