Організаційно-економічні засади розвитку рекреаційного підприємництва - Lashmanov, D. V. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Дослідження присвячено організаційно-економічним засадам розвитку рекреаційного підприємництва. Акцентовано увагу на значенні рекреаційного підприємництва у лісовому секторі економіки. Розглянуті ініціативи та організаційні підходи до розвитку рекреаційного підприємництва для успішного впровадження рекреаційних проектів у лісовому господарстві. Проведено SWOT-аналіз, який  демонструє, що розвиток рекреаційного підприємництва в лісовому секторі України в умовах війни має як значні перспективи, так і серйозні виклики, які потребують врахування у стратегіях управління. Підкреслено, що інтегровані у стратегії лісового господарства рекреаційні ініціативи матимуть значні соціально-екологічні переваги.