Розвиток екологічного підприємництва як механізм вирішення управлінських проблем сталого розвитку лісового сектору - Muryn, R. V. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Екологічне підприємництво стає важливим інструментом для забезпечення сталого розвитку лісового сектору, поєднуючи економічні інтереси з екологічною відповідальністю. У цій роботі розглядається роль екологічного підприємництва у вирішенні управлінських проблем, пов'язаних із збереженням лісових ресурсів, оптимізацією їх використання та зниженням негативного впливу людської діяльності. Основна увага приділяється впровадженню інноваційних підходів, таких як сертифікація лісових ресурсів (FSC), енергоефективні технології та циркулярна економіка, що сприяють стійкому розвитку та підтримують економічну стабільність місцевих громад. Актуальність теми обумовлена необхідністю пошуку ефективних управлінських рішень для збереження лісових екосистем у сучасних умовах глобальних екологічних викликів.