Стан насадження після проведення першого прийому рубки переформування у ВП НУБІП "Боярська ЛДС" - Palyanychuk, B. S. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
З метою створення низки науково-дослідних стаціонарів для досліджень доцільності проведення рубок переформування у соснових деревостанах рівнинної частини України, а також для відпрацювання нормативно-правової бази з впровадженням у природних зонах Полісся та Лісостепу рубок переформування насаджень в умовах змін клімату, працівники ВП НУБіП України «Боярська ЛДС» спільно з науковцями Навчально-наукового інституту лісового та садово-паркового господарства НУБіП України започаткували дослідження, спрямовані на поступове перетворення одновікових чистих насаджень у різновікові мішані, біологічно стійкі, багатоярусні насадження природного походження.