Методи і засоби штучного інтелекту у виявленні мікроструктур в глобальних соціальних мережах - Smirnov, T. I.; Shabatura, Yu. V. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
У сучасних умовах глобальні соціальні мережі відіграють надзвичайно важливу роль, впливаючи як на індивідуальне спілкування, так і на формування професійних взаємодій. Складність цих мереж зумовлює необхідність застосування передових методів аналізу для виявлення взаємозв’язків між користувачами та їх об'єднаннями. У роботі пропонується підхід, який поєднує сучасні алгоритми кластеризації для детального дослідження внутрішніх мікроструктур соціальних мереж. Ми проаналізували методи Spectral Clustering [1] та Label Propagation [2] для оцінки взаємодії користувачів у соціальній мережі X, з акцентом на точність і ефективність виявлення спільнот. Дослідження показує, що ці методи значно підвищують точність ідентифікації груп та сприяють оптимізації процесу аналізу мережевих даних. Зроблено висновки про перспективність інтеграції цих підходів для подальших досліджень структури соціальних мереж.