Нейромережевий метод дослідження теплообміну у середовищах з фрактальною структурою - Samotiy, T. S.; Sokolovskyi, Ya. I. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
У даній роботі представлено та досліджено математичну модель нестаціонарного процесу теплообміну у капілярно-пористих середовищах, яка описується диференціальними рівняннями в частинних похідних дробового порядку з граничними умовами третього роду. Фрактальний нейромережевий метод, заснований на fPINN-архітектурі, використано для прискорення розрахунків та обчислення чисельного розв'язку диференціального рівняння у дробових похідних для різних значень дробових параметрів. Розроблено програмне забезпечення для втілення нейромережевої методики, а також обгрунтовано вибраний підхід шляхом порівняння отриманих чисельних результатів з даними, отриманими за допомогою чисельних методів скінченних різниць.