Переваги використання хмарних технологій для розгортання сучасних комп’ютерних систем - Stoyakevych, M. I. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Хмарні обчислення існують приблизно два десятиліття, і, незважаючи на інформацію, що вказує на ефективність торгівлі, економічні вигоди та конкурентні переваги, які вони мають, величезна частина ІТ спільноти продовжує працювати без них. Погоджуючись із дослідженням проведеним International Data Group [1], 69% підприємств наразі використовують хмарні інновації лише для деяких компонентів програмної інфраструктури, хоча тільки 18% планують повністю перейти на хмарну інфраструктуру в період від 1 до 3 років. У той же час дослідження проведене компанією Dell [2] повідомляє, що компанії, які роблять внесок у величезну кількість інформації, хмару, портативність і безпеку, отримують на 53% більший прибутковий ріст, ніж їхні конкуренти. З появою цієї інформації зростає кількість технічно підкованих компаній і піонерів галузі, які визнають численні переваги міграції на хмарні ресурси. Але більше того, вони використовують цю інновацію, щоб ефективніше керувати своїми організаціями, краще обслуговувати своїх клієнтів і значно збільшити свої переваги.