Енергоефективність будівель як один із напрямків стратегії сталого розвитку сучасних міст та регіонів - Leshchyshyn, I. M.; Maksymets, O. V. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Повномасштабне вторгнення в Україну призвело до величезних людських втрат і значної шкоди житловому сектору, що спричинило до зростання обсягів ремонту та будівництва (у тому числі тимчасового житла). У міру вщухання конфлікту необхідні значні зусилля з післявоєнної реконструкції з урахуванням усіх аспектів сталого розвитку. У міру зростання обізнаності про екологічно чисте споживання на тлі ескалації конфліктів важливість енергоефективних будівель зростає. Важливі напрями дослідження включають: визначення експлуатаційних, технічних, економічних, соціальних та екологічних факторів енергоефективності при ремонті та будівництві тимчасового житла; формування ключових експлуатаційних, технічних, економічних, соціальних та екологічних чинників під час післявоєнної реконструкції.