Віртуальні тури: інноваційний підхід до вивчення лісових екосистем - Osadchuk, L. S.; Kondratiuk, L. M. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Віртуальні тури 3600 дають змогу досліджувати природні екосистеми, отримуючи практику, яка наближена до реального перебування в польових умовах. Цей підхід сприяє подоланню обмежень дистанційної освіти, зокрема нестачі практичних навичок, та може бути інтегрований у формальну і неформальну освіту. Розглянуто переваги використання віртуальних турів, такі як підвищення екологічної обізнаності, цифрової грамотності та можливість порівняння різних лісових екосистем у просторі та часі. Особлива увага приділяється потенціалу дослідників брати участь у створенні контенту, що додатково сприяє їхньому навчанню та розвитку навичок. Віртуальні тури представлені як інструмент, що може значно покращити якість природничих досліджень та сприяти впровадженню кращих практик у лісовому господарстві.