Сучасний стан та перспективи сталого розвитку індустрії туризму в Україні - Seneta, Z. Ya. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Україна володіє значним туристичним потенціалом. Унікальні природні умови і ресурси та потенційні можливості для розвитку туристичної сфери свідчать про те, що індустрія туризму в Україні є одним із ключових напрямів розвитку держави. Туристична галузь в Україні законодавчо визнана одним з основних напрямів розвитку національної економіки та культури. Пріоритетні напрями розвитку державної політики у сфері туризму повинні включати сталий підхід, який буде підтримуватися на місцевому, регіональному та міжнародному рівнях. Це дасть можливість створити сприятливі умови для розвитку сфери туризму в довгостроковій перспективі відповідно до міжнародних стандартів якості та з урахуванням європейських цінностей, що сприятиме підвищенню якості життя населення, гармонійному розвитку і консолідації суспільства, формування позитивного іміджу України у світі.