Управління мікоризними асоціаціями у культурних фітоценозах та мілітарно-деградованих ґрунтах - Oliferchuk, V. P. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Порушення та деградація земель є однією з найважливіших екологічних проблем у всьому світі, а в Україні вона набула особливого значення у зв’язку з вторгненням рф на територію країни. Застосування біотехнологій, які сприяють відновленню загальної мікоризної сітки в екосистемі, пом’якшують дефіцит вологи, сприяють депонуванню вуглецю та покращенню якості деградованих земель є ефективним та цінним інструментом у реабілітації порушених і деградованих земель. Важливим у процесі відновлення родючості земель є застосування  Keystone видів, які несуть особливе функціональне навантаження в екосистемі та впливають на метагеном ґрунту. Важливим також є розуміння концепції ролі виду в екосистемі зі сторони типологів та популяціоністів.