Актуальний стан застосування у медицині сировинних органів деревних лікарських рослин флори України - Lysyuk, R. M.; Zayachuk, V. Ya.; Darmohray, R. Ye.; Lysyuk, O. M. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Зацікавленість рослинними засобами упродовж останніх років зростає, що зумовлено їхньою комплексною дією та безпечністю; значна різноманітність рослинних лікарських засобів дозволяє обрати оптимальний метод лікування для кожного пацієнта. Дендрофлора України представлена понад 259 видами, що належать до 79 родів деревних рослин України та застосовуються у науковій і народній медицині. Сировинні органи 20 видів вітчизняних деревних рослин представлені у монографіях Державної Фармакопеї України. Деревні рослини України входять до складу 132 лікарських засобів рослинного походження, серед яких 119 препаратів (90,15%) отримують із рослинної сировини деревних видів, які на даний час мають наявні монографії  у Державній Фармакопеї України.