Програмно-апаратна реалізація системи моніторингу вирощування рослин - Omelyukh, S. S.; Kazymyra, I. Ya. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Для підвищення ефективності аграрних господарств та надання актуальної інформації про стан посівів важливим є розроблення моделей і засобів для автоматизованого моніторингу процесів вирощування рослин. У даній роботі запропоновано програмно-апаратну реалізацію системи моніторингу вирощування рослин. Наведено структурну схему системи, обґрунтовано вибір апаратних засобів, розглянуто програмні компоненти та описано процес функціонування розробленої системи. Пропонована система моніторингу вирощування рослин дозволить відслідковувати процес росту рослин за допомогою веб-камери, визначати ступінь дозрівання рослин, аналізуючи отримані знімки і дані з давачів, та обробляти результати дослідження.