Типологічна структура лісових насаджень Ботанічного Заказника загальнодержавного значення "Лісники" (м. Київ) - Chornobrov, O. Yu. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Проаналізовано різноманіття типів лісорослинних умов і типів лісу ботанічного заказника загальнодержавного значення "Лісники", що розташований у національному природному парку "Голосіївський" (м. Київ) за даними матеріалів лісовпорядкування. З’ясовано, що найпоширенішими типами лісорослинних умов є свіжий субір (28,99%), волога діброва (20,33%), сирий сугруд (19,27%) і свіжий сугруд (14,60%). Лісові насадження утворено 9 видами деревних порід, серед яких переважає сосна звичайна (44,36%), дещо менші площі займають вільха чорна (24,76%), ясен звичайний (15,49%) і дуб звичайний (11,48%). Переважаючими типами лісу є свіжий дубово-сосновий субір (28,99%), волога грабова діброва (20,33%), сирий чорновільховий сугруд (19,27%).