Особливості досліджень послуг лісових екосистем для умов національних парків - Burda, Yu. A. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Лісові екосистеми відіграють важливу роль у забезпеченні екологічної рівноваги та наданні широкого спектра екосистемних послуг, зокрема в умовах національних парків. У тезах розглянуто особливості дослідження таких послуг, зокрема регулюючих, постачальних, культурних та підтримуючих. Особлива увага приділяється економічним методам оцінки екосистемних послуг і використанню геоінформаційних систем (ГІС) для аналізу лісових екосистем. Важливими аспектами є вплив антропогенної діяльності та кліматичних змін на стан лісів і перспективи сталого розвитку.