Екологічне фінансування як інструмент підвищення біологічної стійкості лісових екосистем в Україні - Klym, N. M.; Zborivets, Yu. B. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
У дослідженні висвітлено роль екологічного фінансування у підвищенні біологічної стійкості лісових екосистем України, які зазнають значного антропогенного тиску. Екологічне фінансування розглядається як ключовий інструмент для сталого розвитку, включаючи залучення міжнародних грантів, приватних інвестицій та інноваційних фінансових механізмів. Наголошено на ефективному використанні ресурсів для наукових досліджень, моніторингу, відновлення земель і підтримки сталого лісокористування. Важливим є системний підхід, що включає нормативно-правову базу, інституційну підтримку та залучення місцевих громад.