Оцінювання соціальних, екологічних та економічних ефектів лісогосподарської діяльності - Dynka, P. K.; Hogol, T. M. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Досліджено  методи оцінювання позитивних та негативних соціальних, екологічних та економічних ефектів лісогосподарської діяльності. Встановлено, що комплексній природі лісокористування повинна відповідати комплексна система оцінювання його результативності. Проаналізовано значення термінів «затрати», «витрати», «втрати». Запропоновано в екологічних витратах виділяти компенсаційну та  інвестиційну складові.