Державна стратегія регіонального розвитку на 2021-2027 роки як інструмент реалізації подолання бідності на місцевому рівні - Шелест, Юрій (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2025)
Місцеве самоврядування є важливою ланкою у забезпеченні соціальної стійкості держави, оскільки саме органи місцевої влади найбільш наближені до потреб громади та здатні адекватно та оперативно реагувати на проблеми вразливих верств населення. Реалізація Цілей Сталого Розвитку (далі - ЦСР) на регіональному рівні передбачає поєднання управлінських, соціальних і економічних інструментів, спрямованих на скорочення рівня бідності через підтримку зайнятості, розвиток підприємництва, забезпечення доступу до державних послуг і соціального захисту.