Гібридна стійкість публічного адміністрування: вплив дезінформації та маніпуляцій на довіру до соціальних програм та ефективність подолання бідності - Ткач, Всеволод (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2025)
У цих тезах досліджується критичний взаємозв’язок між гібридною стійкістю публічного адміністрування та ефективністю досягнення ЦСР 1 "Подолання бідності" в контексті сучасних викликів, що постають перед Україною. Обґрунтовується, що дезінформація та маніпуляції, часто індуковані зовнішнім кібервпливом, становлять непряму, але суттєву загрозу соціально-гуманітарній сфері. Аналізуються механізми, через які ці гібридні загрози призводять до дискредитації соціальних програм, паралічу адміністративних процесів та фінансового шахрайства, поглиблюючи економічну вразливість найменш захищених верств населення. Наголошується на управлінській необхідності інтеграції у глобальні механізми управління для обміну даними та технічної підтримки, а також на розробці внутрішніх протоколів проактивної комунікації та підвищення медіаграмотності громадян.