Conservation, role, and significance of old-growth trees in Ivano-Frankivsk’s urban ecosystem - Hnatiuk, O. P.; Kundelska, T. V. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2025)
Розглянуто значення та роль вікових дерев у формуванні урбосистеми Івано-Франківська, їхню екологічну, культурно-історичну та природоохоронну цінність. На основі інвентаризації та натурних обстежень висвітлено видовий склад, стан та просторове розміщення старовікових дерев, а також окреслено необхідність їхнього систематичного моніторингу й охорони як важливих елементів міського ландшафту.