Модрина Кемпфера як цінний інтродукований деревний вид в умовах Українського Розточчя - Debrynuk, Ju. M.; Danchuk, O. T. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2025)
Висока продуктивність модрини Кемпфера, можливість її успішного культивування в чистих насадженнях, відносно широка екологічна амплітуда, відносно проста технологія вирощування, цінна деревина, висока біотична стійкість в умовах кліматичних змін, відсутність загрози інвазійного поширення зумовлюють високу доцільність культивування деревного виду у сугрудових типах лісорослинних умов Українського Розточчя.