Structure of silver fir stands on the south-western megaslope of the Ukrainian Carpathians - Khomiuk, P. H.; Nahorniak, B. Z.; S. V., Portakh (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2025)
Охарактеризовано сучасний стан та лісівничо-таксаційну структуру ялицевих деревостанів південно-західного мегасхилу Українських Карпат. Встановлено, що переважаючими типами лісу є волога смереково-букова суяличина та яличина, а продуктивність насаджень досягає максимуму у віці 120-150 років. Висвітлено тенденції розподілу насаджень за висотними градієнтами та походженням в умовах кліматичних змін.