Phytocenotic structure of the pine plantations plant cover of the Dnieper Upland - Chemerys, I. A.; Kliuchka, S. I.; Henyk, Ya. V.; Zayachuk, V. Ya.; Horbenko, N. Ye. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2025)
Визначено видовий склад фітоценозів соснових лісових екосистем, які характеризуються відносно значним біорізноманіттям. Наявність підросту – сосни звичайної (Pinus sylvestris L.), дуба звичайного (Quercus robur L.), робінії псевдоакації (Robinia pseudoacacia L.) і груші звичайної (Pyrus communis L.), а також підліску – бруслини бородавчастої (Euonymus verrucosa Scop.), бузини чорної (Sambucus nigra L.), калини звичайної (Viburnum opulus L.) та глоду одноматочкового (Crataegus monogyna Jacq.), вказує на формування відносно складної просторової структури соснових лісових екосистем при складі деревостану 10 Сз.