Determination of forecasted volumes of post-consumer wood accumulation - Gayda, S. V.; Lesiv, L. E. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2025)
Представлено методику та математичну модель прогнозування обсягів накопичення вживаної деревини в Україні на основі статистичних показників її утворення за різними джерелами. Запропонована класифікація вживаної деревини за ступенем забруднення та розрахункові залежності дають змогу точно оцінювати потенціал цього ресурсу та визначати напрями його ефективного матеріального й енергетичного використання. Результати дослідження формують наукове підґрунтя для впровадження принципів циркулярної економіки у лісовому секторі.