Підвищення ефективності дистанційної онлайн освіти в контексті розбудови української державності з метою підвищення конкурентоспроможності регіонів - Beltiukov, R. O. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
У тезах доповіді розглядаються проблеми та перспективи розвитку дистанційної онлайн-освіти для керівників органів державної влади, місцевого самоврядування та підприємств регіонів України в контексті підвищення конкурентоспроможності регіонів. Автор аналізує ключові виклики, пов’язані з інфраструктурними обмеженнями, недостатнім рівнем цифрової грамотності та відсутністю спеціалізованих навчальних програм. Запропоновано комплексні заходи для вирішення цих проблем, зокрема розвиток цифрової інфраструктури, створення інтерактивних навчальних курсів і впровадження сучасних управлінських практик. Результати вже реалізованих проєктів дистанційного навчання свідчать про позитивний вплив на прийняття управлінських рішень та підвищення конкурентоспроможності організацій. Особливу увагу приділено ролі мотиваційного розвитку і використанню інноваційних освітніх технологій, що сприяють професійному зростанню кадрів та ефективності регіонального управління.