Правове регулювання загального та спеціального використання об’єктів рослинного та тваринного світу: фінансові та управлінські аспекти - Shutyak, S. V.; Zayachuk, V. Ya. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Більшість дослідників акцентує увагу на питаннях правового регулювання та раціонального використання природних ресурсів суб’єктами господарювання. Серед науковців, які займалися дослідженням тематики даної роботи, необхідно виділити праці О. Битяка, Н. Бондарчук, О. Волошина, І. Гиренко, В. Гребіня, І. Гіренка, В. Загорського, О. Кахацької, Н. Кобецької, Ю. Легези, С. Майстро, Н. Малиш, А. Можаровської, М. Мокіна, Л. Нечипорук, Г. Попадинець, В. Семківа, В. Сташука, Н. Титової, Є. Чепіги, О. Чунарьова, Рябчука В., Заячука В., Мельника Ю., Постоловского Д., Осадчука Л., Сушинського О., та ін. Зазначені автори залишають поза увагою питання правового регулювання використання об’єктів рослинного та тваринного світу фізичними особами в межах територіальних громад. Децентралізація обумовила необхідність самостійного наповнення бюджетів органами місцевого самоврядування. Мета цього дослідження показати цінність природніх ресурсів тих громад, де не має суб’єктів господарювання, що використовують природні ресурси для господарської діяльності та створити передумови для наповненості місцевих бюджетів.