Виявлення шаблоних елементів та аномалій за допомогою аналізу графічних даних - Khomyn, M. T.; Storozhuk, O. L. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Підвищення ефективності виробництва вимагає зниження кількості помилок на етапі моделювання та обробки графічних даних. На прикладі креслення металевих дверей розглядається метод аналізу характеристик графічних даних для виявлення шаблонів та аномалій з подальшою параметризацією. Представлено алгоритм сортування елементів креслення для оптимізації шляху проходження фрези відносно початку системи координат. Описано підхід до виявлення та аналізу аномалій у кресленні, таких як розірвані контури або елементи поза межами основного контуру. Крім того, розглянуто метод виявлення шаблонних наборів елементів, що забезпечує можливість навчання для автоматизації подібних креслень.