Модель ранжування характеристик текстових полів пристроїв системи безпеки з врахуванням критерію - Ovsyak, V. K.; Turchak, V. R.; Ovsyak, O. V. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Розроблена модель ранжування за характеристиками текстових полів пристроїв систем безпеки з врахуванням критерію. В її основу закладені необхідні та достатні характеристики пристроїв, які забезпечують їх вибір в залежності від поставлених задач для систем безпеки. На підставі вимог користувача і технічних характеристик пристроїв формуються критерії їхнього відбору. Введено пріоритети критеріїв для вибору пристроїв систем безпеки. В моделі утворюється впорядкований список пристроїв, які відповідають заданим критеріям. Кожному пристрою списку приписується неповторюваний індивідуальний номер. За важливістю критеріїв здійснюється ранжування пристроїв, кількість ітерацій якого залежить від кількості обраних критеріїв. Максимальна зміна позиції пристрою списку визначається як відношення кількості пристроїв списку до номера пріоритету критерію.