Аналіз методів розпізнавання облич засобами OpenCV - Rybak, L.-V.; Dendyuk, M. V. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Здійснено загальний опис методів розпізнавання облич засобами OpenCV. Наведена порівняльна характеристика цих методів на основі існуючих досліджень. Проведено власний експеримент з різними вхідними даних, використавши метод власних граней, метод риб’ячого обличчя та алгоритм гістограм локальних бінарних шаблонів. Продемонстровано результати цього дослідження у вигляді графіків. Підсумки цього аналізу можуть бути використані для вибору правильного алгоритму в залежності від дослідницького середовища, кількості та якості вхідних даних.