Вплив корупції на сталий розвиток і державність України - Mik, T. B. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Корупція є однією з головних перешкод до сталого розвитку та стабільності держави. Це негативно впливає на економічне зростання, соціальну справедливість і довіру громадян до державних інститутів. Такі основні форми корупції, як хабарництво та зловживання владою, значно ускладнюють реалізацію інвестиційних проектів, а також знижують якість державних послуг. Важливою складовою боротьби з корупцією є законодавчі ініціативи та активна участь громадянського суспільства. Крім того, для успішного подолання корупції необхідні комплексні реформи, впровадження сучасних технологій та міжнародна співпраця, що може значно покращити умови для сталого розвитку України.