Оцінка лісовідновлення інструментами дистанційного моніторингу та особливості вживаної в них термінології - Kharachko, T. I. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Висвітлено інформацію про основні онлайн системи дистанційного моніторингу змін лісового покриву. Наведено термінологію, яка вживається на цих ресурсах. Описано проблематику дистанційної оцінки лісовідновлення та найбільш вдалий інструмент, який можна для цього використати. Продемонстровано певні результати оцінки лісового покриву країни з використанням різних інструментів онлайн системи моніторингу та дано висновки щодо можливостей їх подальшого використання.