Концептуальна модель созологічної бази даних біологічного різноманіття НПП "Північне Поділля" - Mokryi, V. I.; Arustamyan, E. M.; Bondar, V. I. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Геоінформаційними технологіями відібрано та узагальнено дані, необхідні для моніторингу стану рослинного покриву НПП "Північне Поділля" та прилеглих територій. Результати геоінформаційного аналізу, виконаного способом порівняння індексів NDVI та FAPAR, дозволяють отримати інформацію про стійкість екосистем парку. Розроблено концепцію використання модельного потенціалу геоінформаційних систем на основі баз геопросторових даних у середовищі універсальних систем керування базами даних для созологічної оцінки НПП "Північне Поділля" в контексті міжнародних конвенцій.