Productivity of beech stands of moist pure beech of Transcarpathian Foothills - Khomiuk, P. G.; Trykur, V. V. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Проаналізовано таксаційну характеристику букових деревостанів вологої чистої бучини філій «Хустське ЛДГ», «Довжанське ЛМГ», «Свалявське ЛГ», «Мукачівське ЛГ» Закарпатської області, лісовий фонд яких розміщений на території Закарпатського передгір’я, охарактеризовано продуктивність букових деревостанів у найбільш поширеному типі лісу, наведено значення запасів в межах кліматичних поясів залежно від висоти над рівнем моря, наведено зміну запасів букових деревостанів для досліджуваного типу лісу, описано локації найпродуктивніших букняків в умовах вологої чистої бучини.