Екологічне управління як складова політики сталого розвитку: досвід Федеративної Республіки Німеччини - Lavnyi, A. V. (Forestry Education and Science: Current Challenges and Development Prospects, 2024)
Уряд Німеччини приділяє значну увагу забезпеченню сталого розвитку та реалізації в країні Цілей сталого розвитку ООН. Це питання контролюється особисто федеральним канцлером разом з урядовим комітетом державних секретарів усіх федеральних міністерств з питань сталого розвитку. Кожен проект закону та постанови уряду Німеччини перед ухваленням має бути перевірено на відповідність вимогам сталого розвитку. На виконання рішень Паризької кліматичної угоди уряд ФРН 04.10.2023 р. затвердив оновлену програму захисту клімату.