Використання автоматизованого тестування програмного забезпечення як методу оптимізації витрат під час розробки програмного продукту - Чуківський, Павло; Мокрицька, Ольга (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2023)
Програмне забезпечення набуло ключового значення у житті кожної людини. Незалежно від сфери застосування, різноманітне програмне забезпечення так чи інакше використовується абсолютною більшістю людей на планеті. Телебачення чи зв'язок, обробка деревини чи виготовлення макетів космічних кораблів – усі ці сфери залежать від програмного забезпечення та його надійності. Щороку інвестиції у ІТ та у розробку програмних продуктів лише зростають, а разом з ними зростають і витрати на забезпечення якості. Використання автоматизованого тестування є одним із способів оптимізації витрат на розробку та тестування, а також має прямий вплив на покращення якості розроблених продуктів.