Вирішення проблеми часткового оновлення вмісту веб-сторінки шляхом оптимізації параметрів SPA - Хлиста, І.А.; Бондарчук, А.П. (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2023)
В тезах розглядаються особливості оптимізації односторінкових вебдодатків як спосіб покращення механізму часткового оновлення html сторінки в браузері. Актуальність застосування оптимізації як покращення користувацького досвіду в контексті щорічного зростання кількості активних вебдодатків. Наводиться порівняльний приклад оптимізації клієнтської частини вебдодатків з використанням фреймворку Angular та бібліотеки React. Позитивний ефект оптимізації вебсторінки підтверджується шляхом порівняння основних показників продуктивності додатку до та після оптимізації на основі метрик Chrome Dev Tools Performance та PageSpeed Insights. Висновки підтверджують актуальність дослідження та стисло відображають досягнуті результати.Для покращення показників продуктивності, ефективності та конкурентоспроможності будь-якого додатку, а тим паче вебдодатків необхідно проводити комплексну оптимізацію. Головним завданням розробника під час розростання додатку є підтримка не лише якості написаного коду, а й стабільності позитивного користувацького досвіду шляхом постійного покращення згаданих параметрів.