Математична модель інтелектуального аналізу резюме для систем автоматизованого рекрутингу - Губицький, Микола; Сторожук, Олександр; Борецька, Ірина (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
У статті представлено математичну модель інтелектуального аналізу резюме, що забезпечує автоматизоване зіставлення кандидатів із вакансіями за допомогою технологій штучного інтелекту, обробки природної мови та хмарних сервісів аналізу документів. Розроблено архітектуру вебсистеми, яка поєднує модулі обробки PDF-документів, семантичного порівняння текстів і ранжування кандидатів. У реалізації використано стек NestJS, React, PostgreSQL, Drizzle ORM, OpenAI API та Azure Document Intelligence. Проведені експерименти підтверджують ефективність запропонованого підходу у підвищенні точності та швидкості рекрутингу.