Рекомендаційна система прогнозування врожайності сільськогосподарських культур на основі методів машинного навчання - Карашкевич, Сергій; Пірко, Ігор (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
Розроблено та реалізовано рекомендаційну систему для прогнозування врожайності сільськогосподарських культур із застосуванням методів машинного навчання. Вона включає аналіз сучасних підходів та існуючих систем у галузі аграрних прогнозів, а також формулювання математичної моделі та алгоритмів роботи системи. Реалізована програмна модель пройшла тестування, що підтвердило її ефективність і можливість використання в практичних умовах. Застосування таких систем сприяє підвищенню ефективності аграрного виробництва та оптимізації прийняття рішень аграріями.