Адаптивна система для інтелектуального аналізу результатів автоматизованого тестування - Кур’ян, Юрій; Овсяк, Олександр; Гіссовська, Наталія (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
Розроблено архітектурний підхід та систему для автоматизованого аналізу логів тестування з використанням методів машинного навчання. У зв'язку зі зростанням обсягів даних у сучасних CI/CD процесах, ручнийаналіз стає неефективним. Запропонована система проводить кластеризацію для групування схожих помилок та класифікацію для виявлення аномалій і прогнозування результатів. Підхід дозволяє значно скоротити час на аналіз, підвищити швидкість реакції на збої та ефективність процесу тестування загалом.