Персоналізовані гібридні системи: методології оцінювання та сфери застосування - Масюк, Олег; Овсяк, Олександр (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
Розглянуто сучасні підходи до оцінювання персоналізованих гібридних систем та їх сфер застосування. Описано методи інтеграції моделей, включаючи ранню, пізню та змішану гібридизацію, а також механізм позиційного голосування (метод Борда). Систематизовано критерії оцінювання гібридних алгоритмів та наведено приклади їх використання в реальних задачах. На основі аналізу сформовано узагальнені рекомендації щодо вибору підходів до побудови гібридних систем і оцінювання їх ефективності.