Інформаційна система для транскрибування аудіозаписів - Сергієнко, Сергій; Андрій, Проць (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
Інформаційна система призначена для автоматичного перетворення мовлення на текст. Вона реалізована мовою програмування Python з використанням бібліотек Tkinter для графічного інтерфейсу та SpeechRecognition для розпізнавання. Ключовим функціоналом є можливість транскрибування з локальних аудіо/відео файлів, живого запису з мікрофона та аудіодоріжок YouTube відео. Розроблена система є ефективним інструментом, що підвищує продуктивність роботи з мультимедійним контентом, мінімізуючи ручне введення даних.